Naprapater, massörer, kiropraktorer

Inom hälsa och friskvård är målet att i en avslappnade miljö göra upprepade behandlingar för att avhjälpa till exempel besvär i rygg, muskler eller leder. Det finns en uppsjö olika yrkesgrupper som ägnar sig åt den typen av verksamhet. Tidigare behövde de lägga otroligt mycket tid på administration eller anställa personal som bara ägnade sig åt att handlägga bokningar, avbokningar och ombokningar. Med dagens elektroniska bokningssystem har deras dagliga verksamhet fått ett uppsving. Mer tid kan läggas på det verkliga arbetet och mindre tid behöver läggas på att hantera allt det administrativa runtomkring.

 

Funktioner som är nödvändiga i ett bokningssystem för naprapater, massörer och kiropraktorer är framför allt ett enkelt sätt att hantera återkommande bokningar. Många kunder kommer nämligen återkomma gång på gång under en behandlingstid på flera veckor eller månader. Att varje gång manuellt behöva hantera bokningen blir besvärligt, så systemet bör ha ett sätt att enkelt schemalägga en tid veckovis för en lång tid framöver. Många kunder bygger även upp en personlig relation till en viss naprapat, massör eller kiropraktor. De kan vilja veta om en viss person finns tillgänglig för tiden de tänkt boka.

 

För massagebehandlingar och liknande brukar kunder vara intresserade av rabatter. Att unna sig en välgörande massage är mer av en lyx än en nödvändighet, så många passar på om de upplever ett erbjudande som ovanligt prisvärt. Ett specialanpassat bokningssystem skulle kunna ha funktionalitet för att skicka erbjudanden till kunder, till exempel att de har en tidsbegränsad rabatt på 25 % på alla tjänster. Sist men inte minst är det bra om systemet automatisk kan hantera påminnelser. De som bokar långt i förväg riskerar att glömma bort sin bokade tid, så en enkel påminnelse av bokningssystemet ser till att de inte missar sin behandling.

 

  • Smidigt sätt att hantera återkommande bokningar
  • Tydlig information om personalen och när de arbetar
  • Möjlighet att skicka ut kunderbjudanden
  • Smidiga bokningspåminnelser

Exempel på bokningssystem:

Boka365 tidsbokningssystem för massageinstitut