Turer - ridning på häst, guidade turer

Att boka turridning på häst påminner om andra aktivitetsbokningar som att till exempel ta en flygtur med en luftballong. Det krävs i princip alltid någon form av guide som ser till att ge lite nödvändig träning och instruktioner innan aktiviteten drar igång, samt för att bland annat se till att eventuell säkerhetsutrustning används på rätt sätt. Därför kan aktiviteten endast erbjudas på vissa fasta tider. Till exempel kanske en ridskola har ordinarie verksamhet under vissa tider, sedan erbjuder de turridning på häst vid några enstaka tillfällen under veckan eller helger. Till exempel kan bokningssystemet ha en tydlig kalender med bokningsbara tider så att kunder kan försöka hitta en tid som passar deras egna kalendrar.

 

Det är också bra med en funktion för att hantera gruppbokningar. Aktiviteter blir extra roliga när en hel grupp deltar. Systemet bör alltså kunna hantera att en aktivitet kommer ha många deltagare för en enskild bokning. Finns kontaktuppgifter för alla dessa deltagare kan systemet till exempel skicka en påminnelse till alla deltagare i gruppen.

 

För vissa typer av aktiviteter är det bra om bokningssystemet tillåter kommunikation direkt till kunderna. Till exempel kan turridning på häst vara svårt att genomföra om vädret är riktigt dåligt. I så fall kan systemet tillåta e-post eller SMS direkt till inbokade kunder som tidigt meddelar dem att aktiviteten måste flyttas. Ofta uppskattas det även stort av kunderna att få tydlig och snabb kommunikation så att de inte beger sig dit bara för att få veta att aktiviteten blivit inställd.

 

  • Tydlig information om bokningsbara tider
  • Ett bra sätt att hantera gruppbokningar
  • Möjlighet att kommunicera med kunder

Exempel på bokningssystem:

Procommerca - för nöjescenter